Zelfverdediging voor senioren

Het Tactical Defence Center geeft cursussen zelfverdediging en weerbaarheidstraining voor senioren. Veel senioren voelen zich onveilig, angstig en kwetsbaar. Dit kan resulteren in onzekerheid bij conflictsituaties of ook bijvoorbeeld in angst om ‘s avonds de deur uit te gaan. De zelfverdedigingstraining voor ouderen die wij hebben ontwikkeld heeft als doelstelling de deelnemers vertrouwen te geven in hun eigen fysieke en mentale mogelijkheden. Ook werken de deelnemers naast fysieke en mentale vaardigheden, aan preventie en het op tijd herkennen van potentieel gevaarlijke situaties.

De training is bedoeld voor senioren maar is ook prima geschikt voor mensen met een lichte fysieke beperking. Nood aan een cursus gericht op een fysieke beperking? >LEES VERDER

Het programma bestaat uit een verdeling tussen fysieke en mentale vaardigheden toegespitst op senioren. Ze kunnen hiermee hun coördinatie, flexibiliteit, kracht en behendigheid verbeteren. Bijna automatisch zal dit ook hun zelfvertrouwen en gevoel van zekerheid vergroten. We behandelen in de training thema’s zoals veilig over straat, diefstal- en roofpreventie, veilig pinnen en het omgaan met ongewenst bezoek.

Het Tactical Defence Center geeft deze training periodiek in series van elk 5 lessen. Natuurlijk geven we deze effectieve en zinvolle training ook op aanvraag.

 

 

Zelfverdediging en weerbaarheid senioren/ouderen
Contact

Contacteer Ons Nu!

    Minimum 4 characters